Mijn manier van werken is eclectisch, ik heb verschillende manieren onderzocht en kies daaruit wat mij nodig lijkt op dat moment.

Ik maak gebruik van beeldende technieken in combinatie met ACT dit staat voor Acceptance & Commitment Therapy: doen wat werkt staat hierin centraal.

We gaan onderzoeken welke gevoelens je hebt, welke kwaliteiten, in welke patronen je denkt en welke vermijdingsstrategieën je toepast.  Zo kom je beter toe aan het inzetten van je eigen persoonlijke waarden.

Het doel is psychologische flexibiliteit, het kunnen omgaan met alles wat op je pad komt. Wat er op je pad komt valt niet te controleren, maar iedereen kan nieuwe manieren leren van omgaan met wat er is.

ACT is een vorm van therapie die voort is gekomen uit cognitieve gedragstherapie en een combinatie maakt tussen Oost en West.

Mijn achtergrond

opleidingen

AKI schilderen en grafiek 1981-1986

Creatief pedagogisch-didactische bijscholing 1986

Opleiding Praktijk voor Kreatieve Therapie Amersfoort 1989-1991

HU creatieve therapie beeldend vormen 2006

ACT opleiding Gijs Jansen 2018

ACT beeldend Vrije Academie het Pad 2021

 

geregistreerd lid SRVB sinds 2013

 

 

Mijn naam is Arlet Landman, beeldend therapeut sinds 25 jaar

Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om vanuit je eigen intentie iets te doen, en niet omdat iemand anders, je ouders of de maatschappij dit van je verwachten. Ook heb ik ervaren hoe lastig het kan zijn om bij je eigen gevoel en verhaal te komen. Soms zit er van alles “voor” van wat je hebt gedacht te moeten en te willen. Het is belangrijk een spiegel te hebben omdat je je eigen denkpatronen, concepten en vermijdings strategiën vaak niet ziet.

neem hier contact met me op

13 + 9 =